Vart är vi på väg?

Jag kanske skulle skriva ett inlägg om Subutex och Metadon, en som heter Peter vars blogg jag brukar läsa hade skrivit om det och han hade fått 43! stycken kommentarer om detta på sin blogg. Han skriver verkligen jättebra om detta verkligen aktuella ämne, han anser precis som Tony att tar man dessa preparat så ska man inte kalla sig drogfri. Gå in och läs på hans blogg, det är verkligen jätteintressant (se länk nedan)
Dessa frågor tåls verkligen att diskuteras, tittade på Debatt med Janne Josefsson i torsdags, det handlade bland annat om att heroinister skulle få gratis Heroin i särskilda så kallade "sprutrum" dom skulle dessutom få lära sig att injicera på rätt sätt av utbildad sjukvårdspersonal. Man kan ju verkligen undra vart vi är på väg i Sverige, det är ju skrämmande.
Vad ska bli nästa steg, varför ska just heroinisterna särbehandlas och ha särskilda förmåner. Alla amfetaminister då ska inte dom också få denna möjlighet. För att inte tala om alla tablettmissbrukare, det blir ju orättvist mot dom annars.
Kanske att till och med alla alkoholister skulle kunna få ett ställe där dom får gratis sprit.
Bygg ett stort jävla hus dit alla missbrukare kan gå och få det dom vill ha, sedan kan dom ju lägga ner all behandling för missbrukare, tänk vad mycket pengar staten skulle spara in. För det är väl just pengar som detta handlar om, det sas i Debattprogrammet att en heroinist kostar samhället runt 2 miljoner kronor om året i kriminalitet, vård mm. Detta så kallade "behandlingsprogram" för heroinister skulle bara kosta 200 000 kronor om året. Gud vad mycket pengar dom skulle spara!

Kommentarer
Postat av: Eva T

Hej !

Det "mest" skrämmande i Danmark är namnet på fixrummet, det är vårt svenska smeknamn, det.

För se i Danmark kallar man det SUNDHETSRUMMET...............smaka på det ni !

2009-01-24 @ 15:15:54
Postat av: Hillevi

Det låter ju nästan som någon SPA-anläggning.Folk kanske till och med tar fel på det när dom ska åka på SPA och hamnar där istället, hemska tanke! Jag tror att ni som har klarat av att ta er ur ett missbruk brinner särskilt mycket för detta, Jag menar ni vet ju att det verkligen går utan en massa substitut.

Kram Hillevi

2009-01-24 @ 16:17:57
URL: http://hillevitony.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0