Skumma killar!

Hittade dom här bilderna på Facebook. Vad är det jag ser Jennie och Melina som är på fest med en massa konstiga, tatuerade människor. Synd att hon är 19, annars hade jag nog övervägt utegångsförbud. Okey, dom kanske inte är så farliga som dom ser ut. Varför kan hon inte umgås med människor som ser lite mer normala ut istället. Varför måste hon vara så jävla lik mig som jag var i den åldern. 

Utkast: ...


Utkast: ...


Utkast: ...


Happy New Year!


Träning!

Idag har jag åtgärdat mitt fetmaproblem, känner mig väldigt stolt över det. Min dotter Jennie frågade om jag ville följa med henne och träna på Klittebadet. Vi åkte dit hela familjen, Tony och Kim badade och lekte i lilla bassängen och hade jätteroligt. Jag och Jennie kämpade och tränade i en och en halv timma på gymmet. Det svåraste för mig är faktiskt att ta mig dit, har en förmåga att komma på tusentals ursäkter för att slippa. Men när jag väl har kommit dit så tycker jag faktiskt att det är ganska roligt att träna.
Cyklade 10 km, det är ju faktiskt en hel mil och sprang 3 km på löpbandet och sedan tränade vi i roddmaskinen. Det är väl dom grejerna som vi förstår oss på hur dom fungerar. Det är så många grejer som man inte fattar, får väl skaffa en personlig tränare eller något.
Ska försöka göra detta till en vana nu, det är bra för Jennie ville också det, då kan vi tvinga med varandra.

Jag och mina kompisar!


Jag 2001!


Fläskfia!

Jag har drabbats av en fetmaepedemi, det konstiga är att ingen annan i min familj har drabbats, jag som trodde att epedemier var smittsamma.
Det är så orättvist  jag är väl den som äter minst i den här familjen,Tony kan äta hur mycket som helst, han går tom.upp och äter på nätterna, ändå väger han bara runt 60kg. Det är tom. så att han vill gå upp i vikt, finns bara ett ord för det ORÄTTVIST!
För några år sedan vägde jag runt 50kg, nu väger jag väl 150kg, nej det var väl kanske att ta i lite, men jag blir bara fläskigare och fläskigare hela tiden så snart väger jag väl så mycket.
Jag kanske kan göra karriär som sumobrottare eller något liknande.

Palm Beach Florida!


Det blev inte Florida!

Jag och Tony var så nära att boka en resa till USA för ett tag sedan. Vi hade möjlighet att få låna ett hus i Tampa i Florida. Vi hade så gott som bokat på resebyrån, skulle bara betala. Då berättade dom på resebyrån att from. januari 2009 så måste man fylla i ett särskilt inresetillstånd till USA. Vi lyckades få fram det på datorn, man skulle fylla i sitt passnummer och sedan var det en massa frågor man skulle svara på. Det var bla. frågor om man hade begått terroristhandlingar, det är väl mycket pga. alla terroristattentat, World Trade Center och sånt. Terroristhandlingar har vi ju inte begått men där var en massa andra frågor som vi inte riktigt kunde svara nej på. Bla. om man hade sökt visum och blivit nekad, det hade jag ju gjort. Jag bodde i USA och jobbade där i ett år när jag var 19. Sen när jag kom hem så skulle jag åka tillbaka igen men då fick jag inget visum. Sen var det dessutom några frågor som Tony hade lite problem med. Även om vi hade fått klartecken på inresetillståndet så var det ingen garanti för att vi skulle få komma in i landet. Det känns ju inte så där jättekul att lägga så mycket pengar och så kanske få vända på flygplatsen och åka hem igen.
Så det blev inget med det tyvärr, men vi har bestämt att vi ska åka till Disney i Paris istället. Var där när Jennie var liten och vill gärna åka dit med Kim också. Det är jävligt dyrt men vi tänkte åka någon gång i Maj då det inte är högsäsong, det brukar vara billigare och dessutom är det inte lika mycket folk då.

Lite om Tony!

En gammal bild på Tony, han är väl runt 20-25 skulle jag tro. Jag tycker att den bilden är fin även om han ser väldigt flummig ut. Vi kände varandra redan då, tror inte jag var mer än typ16 när jag träffade han första gången. Har väl sedan träffat på varandra allt som oftast genom åren, har väl umgåtts en del i samma kretsar. Sedan träffades vi när jag jobbade på Ria för snart åtta år sedan, det var som att se en helt annan kille. Han bodde inte i Falkenberg då utan i Värnamo, han skulle aldrig mer flytta tillbaka hit sa han. Men det blev ju så iallafall, vi var nog väldigt oroliga båda två över hur det skulle gå. Men så här i efterhand kan man väl säga att det har gått över förväntan. Allt har liksom fallit på plats med jobb, körkort, nytt umgänge och allt annat.

Tony!


Innebandy!

Idag har vi varit i Varberg, Tony fick presentkort på Team Sportia i julklapp. Så vi var tvugna att åka till Varberg eftersom dom har större utbud på innebandygrejer där. Här skulle det köpas en ny klubba minsann. Han köpte en klubba för 499 kronor (vansinnigt dyrt enligt mig) men, men, han kommer säkert att spela mycket bättre med den.
Tony tyckte inte att det var särskilt dyrt, när han bodde i Värnamo hade han köpt en klubba för 1 500 kronor, fast den råkade gå sönder, den kanske inte direkt råkade gå sönder, det var väl snarare så att det var någon som blev lite arg och slog klubban i sargen så den gick sönder.
Tony är verkligen helt besatt av sin innebandy, hans nya beroende kan man väl säga. För några år sedan skadade han foten när han spelade, han fick en spricka i foten och blev sjukskriven i en månad. Tro inte att det hindrade han från att spela, han sa till mig att han bara skulle åka och titta när dom tränade. Dagen efter träffade jag på en kille som spelar i hans lag, Jag frågade honom ifall Tony hade varit där och tittat på dagen innan. Tittat på! Nej, nej ,nej han hade varit med och spelat, han hade hoppat runt där på ett ben som värsta galningen.


En trött liten tomte!


En 6 årings tankar!

Jag och Kim var ute och gick med Bamse i skogen igår, vi kom fram till kyrkogården då frågade Kim:
- Ska vi gå till dom där som har rökit för mycket?
Han menade sin farmor och farfar som är begravda där, har väl sagt någongång till Kim att dom har dött pga. rökning och det hade han tydligen snappat upp, dom dog av lungcancer båda två.
Sedan gick vi förbi minneslunden, jag sa till Kim att Jennies pappa som är död ligger där, Vi skrev hans namn och ritade ett hjärta till han i sanden. Kim sade:
- Det är synd om Jennies pappa som är död!
- Ja, svarade jag, och det är ju synd om Jennie som inte har någon pappa.
- Jennie kan få låna min pappa, svarade Kim då, han tycker verkligen mycket om sin storasyster.
Sedan frågade han lite konstiga frågor om hur Jennies pappa låg, om han hade utsträckta armar eller raka armar och vilket håll han låg på. Vad svarar man på det? Jag försökte förklara för han att när man dör finns bara skelettet kvar. Då kom vi helt plötsligt in på dinosaurier och dinosaurieskelett. Han har så mycket frågor om allting, frågor som är omöjliga att svara på tex. Varför finns det moln, varför är molnen vita? Det är verkligen mycket som snurrar i hans lilla huvud.

Ernst!

Tack gode gud att jag slipper fira jul ihop med Ernst. Dom visade precis ett program på 4:an om en stackars familj som fick besök utav Ernst. Han kan allt möjligt han, Ernst. Han kan baka bröd i pyjamas, han kan göra en taklampa av en spretig gren, han kan slå in paket i tapeter han är verkligen uppfinningsrik Ernst. Han är bara för mycket! Tänk att vara gift med en sådan som han, då hade man väl blivit galen. Tänk att vakna upp på morgonen varje dag och höra hans klämkäcka stämma det första man gör, för att inte tala om hans högljudda skratt. 
- Idag ska vi gå och hälsa på en getbonde och sen ska vi baka havrekex som vi ska slå in i tapeter, HA,HA,HA!
Jag hade nog gett han en fet smäll.

 

Kim, jag och Jennie 2004!


Kim!


Skolavslutning!

Idag har vi varit på Kims allra första skolavslutning i kyrkan. Jag förklarade för honom att dom först skulle träffas i skolan och sedan gå till kyrkan och att jag och pappa skulle komma till kyrkan och när det var slut där så var det jullov. Hans kommentar var då:
Men, ska vi inte ha någon rast idag då?
Det är våran lilla Kim det, det bästa han vet är att vara ute och leka med sina kompisar. Leka med svärd och pickadoller, jag vet inte hur många svärd han har men ändå önskar han sig fler utav tomten.
Han är verkligen världens sötaste!

Väntar på att TV;n ska bli ledig har ännu ett avsnitt av Prison Break som Tony har laddat ner till mig. Känner jag Tony rätt så har han säkert somnat ifrån det han tittar på. Han börjar ju jobba kl.4 varje morgon så han har ju all anledning att vara trött. Ja det var just precis vad han hade gjort.

Hemlösa!

Tittade precis på Insider med Robert Ashberg, det handlade bla. om hemlösa. Är det inte märkligt att dom hemlösas situation alltid ska diskuteras i samband med jul. Jag kan inte låta bli att tänka, men resten utav året då!  Då går det bra att strunta i dom, eller? Dom är väl lika mycket hemlösa då.
Dom räknar med att det finns ungefär 18 000  hemlösa personer i Sverige. Det är en ganska hög siffra, jag förstår inte varför det ska finnas några hemlösa i Sverige överhuvudtaget. Har inte alla människor rätt till ett drägligt boende enligt Sociltjänstlagen. Är inte lagar till för att följas? Det är klart ska man bara uppmärksamma dom hemlösas situation  när det är jul så kanske det inte är så konstigt att det inte händer så mycket i denna frågan. Kan det kanske tom. vara så att dom här människorna och deras problem inte har särskilt hög prioritet i samhället.
Jag kan ju bara se till hur dom gör i Falkenberg, där inkvarteras dom hemlösa på Hotell Steria eller vandrarhemmet i Skrea, det är ju en otroligt smart och genomtänkt lösning i dessa besparingstider, eller hur?
Inte nog med det, läste i Hallands Nyheter för några dagar sedan att bänkarna vid Pressbyrån på torget i Falkenberg har tagits bort på grund utav att missbrukarna brukar sitta där, trodde inte att det var sant. Det kanske är lika bra att ta bort alla bänkar i hela stan så att inte någon utav missbrukarna råkar sätta sig där, det hade ju varit katastrof, eller hur?

Måndag!


Julfest!

Jag och Tony var på julfest igår med hans jobb, han jobbar på Torsåsen sedan 6år tillbaka.Det var väl sådär roligt, jag vet inte om det är så himla kul egentligen att umgås med massa fulla människor som bara sitter och svamlar. Jag dricker nästan aldrig längre, drack en cider och en Baileys på hela kvällen. Har liksom helt kommit ifrån det där med att dricka, tycker bara att jag blir trött och får ont i huvudet. Dessutom dricker ju Tony ingenting, han var väl för övrigt den enda som var helt nykter utav alla 140 personerna som var där. Det som var lite roligt var när deras högsta chefer kom utklädda till lucia, stjärngosse mm. och sjöng luciasånger. Deras personalchef var väldigt fin i lockig peruk och luciakrona. Dom verkar ha väldigt bra chefer, mänskliga och att dom dessutom har humor är ju inte fel.

Johan och Jennie!


Ny bild!

Lägger in en annan bild på Johan och Jennie. Johan var kanske inte riktigt till sin fördel på den förra bilden ha,ha,ha. Den är tagen på en Halloweenfest så han ser väl inte riktigt ut så i vanliga fall.

Skitungar!

Har lagt in en bild på Jennies kille Johan och hennes bästa kompis Melina. Han är verkligen världens snällaste kille (låt er inte luras av bilden ha.ha,ha) Jag är så glad att hon äntligen har hittat en bra kille, hon har verkligen träffat på riktiga
skitstövlar innan.
Det var en kille som hon var tillsammans med för några år sedan som verkligen inte var snäll mot henne. Jag kommer ihåg en gång när Jennie och Melina kom hem sent på kvällen storgråtandes båda två. Då hade den där jävla killen och hans kompis hållt fast dom och inte låtit dom gå hem och varit jättetaskiga mot dom. Grejen var den att killen och hans kompis var här utanför, dom hade klättrat upp på taket till sophuset. När jag och Tony fick reda på vad som hade hänt och såg dom där två skitungarna sitta utanför på taket så flög vi ut båda två. Dom satt där uppe och var skitstöddiga båda två och trodde väl att vi inte skulle få tag på dom. Tony svingade sig upp på taket som värsta Superman då var dom helt plötsligt inte så kaxiga längre. Dom fick sig en rejäl utskällning och traskade sedan iväg med svansen mellan benen. 
Sedan vågade han inte visa sig här fler gånger, det roliga var att han var rädd för mig och inte för Tony. Blir nog lätt så när någon ger sig på ens barn, då finns det liksom inga spärrar.

Johan och Melina!


Have a great weekend!


Brottningstjuvar!

Har precis tittat på sex stycken avsnitt utav Prison Break som Tony har laddat ner till mig. Världens bästa serie, synd bara att det inte fanns mer att ladda ner.

Kim var så rolig idag på morgonen när han satt och tittade på julkalendern när det kom två tjuvar så sa han:
Mamma, kolla där kommer två brottningstjuvar!
Han menade ju förstås inbrottstjuvar, det är mycket med brottning i hans lilla huvud just nu. Han går på brottning på onsdagar och han tycker det är jätteroligt .Tony har varit med honom dom senaste gångerna när jag har jobbat, han berättade att förra gången hade han brottats med en kille som var mycket större än han själv. Men det hindrade inte honom, han slängde ner den större killen i mattan flera gånger. Han är så jäkla envis han ger sig inte (undrar just vem han har fått det efter?)

Ängel!


Tålamod!

Har varit en lång dag idag, har jobbat i nio timmar på ett utav dom jobbigaste ställena. Där gäller det verkligen att man har tålamod och försöker behålla lugnet. Har väldigt svårt att ta kritik när man inte har gjort något fel, när man gör precis som man alltid brukar göra och bara får en massa skit hela tiden. Det är som att någons dåliga humör måste gå ut över oss stackars assistenter, det ska liksom bara gnällas för gnällandets skull. Har väldigt svårt att ta det, har fått bita mig i tungan ett flertal gånger under dagen. Är rädd att jag ska få ett spel och bli riktigt förbannad, det är så lätt att orden bara forsar ur en då, vill helst undvika det. Fast jag vet ju att det egentligen inte handlar om mig, det är väl mera hans livssituation som gör honom sådan. Men,men nog om det, imorgon ska jag iallafall jobba hos min favorittant.

Merry Christmas!


Orolig mamma!

Jennie var lite missnöjd med bilden som jag hade lagt in på henne och eftersom jag inte kan ta bort den så lägger jag in en annan istället. Den är ifrån Turkiet, Jennie och hennes kompis var där för några veckor sedan. Dom var borta i två veckor, jag kan ju lugnt säga att det var två långa, oroliga och hemska veckor. Man tänker ju gärna som mamma på allt det värsta som kan hända, såg riktigt framför mig hur dom blev kastade i turkiskt fängelse som i filmen "Midnight Express". Jag kanske är lite paranoid, men jag reste ju mycket själv när jag var i hennes ålder. Man hade ju inte riktigt förstånd till att vara försiktig och rädd om sig på den tiden. Man kan väl säga som så att vi råkade ut för en hel del situationer som jag absolut inte hade velat att min dotter skulle hamna i. Som tur va så hade allt gått bra och dom kom hem som dom skulle. Ska snart iväg och jobba nu, skriver kanske mer sen ikväll.

Jennie i Turkiet!


Hej alla läsare!

Vad roligt att jag redan har fått kommentarer på min blogg. Det måste ju betyda att jag iallafall har två läsare förutom Tony då som blir tvingad att läsa den. Jag kanske snart kan börja försörja mig på min blgg (skulle inte tro det) Jag kanske blir den nya Blondinbella, hörde någonstans att hon kommenterade sina egna inlägg i början innan hon hade så många läsare. Om ni råkar läsa någon kommentar i min blogg typ"Åh vilken bra blogg du har" så kan ni ju gissa vem det är som har skrivit den. Nej, riktigt så desperat är jag väl inte. Lollan, vad roligt att du länkar till min blogg, jag brukar faktiskt vara inne och läsa på din ibland. Du är ju rena bloggproffset jämfört med mig, du skriver ju bara så bra. Jag hade gärna länkat till din blogg om jag bara visste hur man gjorde, men, men det kommer kanske, man lär så länge man lever, sägs det iallafall.

Kim!


Jennie!


Fröken trögfattad!

Det tog sin lilla tid att lägga in denna bilden, det var inte de lättaste. Men nu tror jag att jag kan det till nästa gång.
Hade även problem när jag skulle skriva ett nytt inlägg, fattade liksom inte hur jag skulle göra för att komma in på min egen blogg. Kanske skulle kalla bloggen fröken trögfattad istället!
Ändå har jag gått på en datakurs i sex månader, kanske skulle ha engagerat mig lite mer under den tiden.
Ska se ifall jag lyckas lägga in lite fler bilder sen.


Jennie, Kim, Jag och Tony


Min Blogg!

Nu har jag gjort som alla andra och skaffat mig en blogg. Jaha, vad ska jag skriva om då? Lite om mig själv kanske, jag är gift med en kille som heter Tony och har två barn, en dotter som är 19 år som heter Jennie och en son som är 6 år som heter Kim. Jag är undersköterska / skötare och jobbar som personlig assistent på några olika ställen. Det är världens bästa jobb.

RSS 2.0