Beachen!





Ännu en dag på stranden, det är nästan det enda stället man kan vara på i denna värmen. I morgon skulle det nog bli åska och regn, det behövs nog lite regn nu. Jag är ledig i morgon, det ska bli skönt, har jobbat väldigt mycket dom senaste veckorna.

Stranden!



Kims små smutsiga fötter efter att han har varit ute och lekt hela dagen *L*

Idag har vi varit på stranden igen ska snart iväg och jobba, börjar klockan nio och jobbar till klockan sju i morgon bitti. Det är verkligen jättebra att jobba natt då är man ju ledig hela dagen före och hela dagen efter :)

Bilder!







En liten Kim!



Hittade den här bilden på Kim, han fyllde ett år den sommaren. Kommer ihåg att han lärde sig att gå på stranden, det var väldigt bra att träna där för han slog ju sig inte när han ramlade.
Idag har jag varit ledig hela dagen och Tony jobbade sin sista dag så nu har han fyra veckors semester. Vi har varit på stranden allihop och sedan var vi på Beach House och åt och firade att Tony har semester.

Vessigebadet!















 VARNING FÖR NÄSTA BILD!!!   (om man heter Lisa *L*)




Jag slutade jobba klockan sju idag på morgonen sedan hem och försöka sova, det är inte det lättaste när solen skiner och alla andra är vakna. Jag sov väl i ett par timmar sedan blev jag väckt av telefonen, kändes lite som att jag inte ville sova bort hela dagen när det var så fint väder. Tony och Kim hade varit i stan och köpt ett nytt lasersvärd till Kim, han behövde ju verkligen det han har ju inga hm...... men Tony fick lön idag så då var det ju ett bra tillfälle att säga att man behöver ett nytt lasersvärd *L*
Sedan åkte vi till Vessigebadet allihop, Kim gick ju på simskola i vintras så han kan nästan simma han behöver bara träna lite, då är det så bra att vara där för där finns en pool som inte är så djup precis lagom för honom.


Sol och strand!



Ännu en solig och härlig dag, jag Jennie och Kim åkte ner till stranden. Lisa och Emmis kom också dit och sedan kom Tony dit efter jobbet. Trodde inte han skulle komma, han brukar alltid sova en stund efter jobbet i och med att han går upp redan klockan tre på morgonen. Har sovit en stund nu ska iväg och jobba natt, börjar klockan 21 och jobbar till klockan 7 i morgon bitti, sedan är jag ledig hela torsdagen och fredagen :)

Vessigebadet!











Så här härligt har Tony och Kim haft det idag, dom åkte till Vessigebadet. Själv så har jag jobbat från klockan sju till klockan halv fem, jag jobbade till och med över i en och en halv timme. Hon som skulle lösa av mig klockan tre var på någon golfturnering så hon frågade ifall jag kunde jobba lite längre, snäll som jag är så sa jag att det gick bra.

Jennie har också varit ledig idag så hon har varit på stranden med sina kompisar. Det har hänt en liten olycka med Jennies telefon, hon frågade mig igår om hon kunde låna en väckarklocka utav mig. Jag tyckte att det var lite konstigt för hon brukar alltid använda mobilen som väckarklocka. Hon sa att den inte fungerade just då, jag tänkte att hon har väl inte laddat den bara. Men nejdå det var inte det som var problemet, hon hade tappat den i badet när hon badade. Varför blir jag inte förvånad *L*


Jobb!

Idag har vi jobbat allihop, Tony jobbade 3.30-12 och Jennie jobbade 7-15 och sedan kom jag och löste av henne klockan15 och jobbade till klockan 21. Det var Jennies första dag som hon jobbade helt själv, hon gick ju bredvid två dagar i förra veckan. Allting hade gått jättebra för henne, jag var nog mer nervös än henne i och med att det är jag som har rekommenderat henne, jag ringde bara tre gånger under dagen och kollade hur det gick för henne *L*
Tony och Kim var på styrelsemöte på Ria på kvällen, dom var på Cafe Oasen. Kim hade fått både våfflor och glass, han tycker nog att det är ganska bra att vara med i styrelsen, dom kan nog behöva lite yngre förmågor *L*
I morgon ska jag jobba 7-15 och Tony ska vara hemma med Kim och vara pappaledig, får väl se om maten står på bordet när jag kommer hem, jag förväntar mig en trerättersmeny *L*

Lyckans fjäril!

Lyckans fjäril sätter sig på den

som har tid att vänta.


Sumpafallen!





















Tony och Kim har varit vid Sumpafallen idag, det ligger strax utanför Falkenberg.

Kim!






Här är några bilder på Kim när han sitter och spelar TV spel, han är jätteduktig på det, Tony har inte en chans när dom spelar tillsammans. Kim tycker att det är jätteskönt att ha sommarlov, han är ute och leker med sina kompisar hela dagarna. Vi har lyckats att pussla ihop våra jobbtider så att han får vara ledig hela sommaren, Tony jobbar bara tre dagar till sen har han fyra veckors semester, dessutom så ska han ta några pappadagar när våra jobbtider krockar. Kim och Tony ska nog åka till High Chaparall, dom brukar göra det varje sommar när jag jobbar, jag hade nog ändå inte fått följa med för Kim säger att det bara är killar som får åka dit *L* Han är rolig våran lilla Kim, en morgon när jag var ute med Bamse så hade han gjort frukost till sig själv under tiden, knäckebröd med spraygrädde på, det såg ju inte sådär jättegott ut men han tyckte det var gott. Han har även lärt sig ett nytt ord på engelska, han stod med ett svärd i handen så ropade han "mattafacka" först så fattade vi inte vad han sa men efter en stund så kom vi på vad det var han sa "motherfucker" jag förstår inte riktigt var han får allting ifrån men han lär väl sig från dom som är lite äldre. Det lät faktiskt ganska gulligt men det kan man ju inte säga till han att man tycker.

Humlor och jättemyror!



Hittade en skadad humla på fönsterbänken i köket innan idag, naturfotografen Tony var snabbt på plats och fotograferade den med sin kamera. Jag har nog aldrig sett en humla i närbild förr, den ser ganska läskig ut tycker jag, den ser ut som ett hårigt litet monster. Eller så kanske det är jag som har tittat på för mycket skräckfilmer, tittade på en film på TV4 Film när jag jobbade förra natten. Dom visar verkligen en massa B-filmer på den kanalen särskilt på nätterna men det är ju ett bra sätt att hålla sig vaken och få tiden att gå. Filmen hette Mimic och den handlade om en massa slemmiga jättemyror som levde under en tunnelbana. Där bodde även en massa hemlösa människor men dom blev uppätna av jättemyrorna. Jag kanske skulle försöka sova istället för att sitta här och svamla om humlor och jättemyror klockan tre på natten *L* Har bara kommit in i lite fel dygnsrytm i och med att jag jobbade förra natten.

Midsommar!



Hoppas att alla har haft en bra midsommarafton, jag tänkte på något som Liane skrev på Facebook, hon skrev att denna helgen är en utav dom jobbigaste för alla barn i missbrukarfamiljer. Hon har så rätt i det, det är väl typiskt svenska traditioner att det alltid ska supas så fort det är någon storhelg. Jag tror att det är många barn som mår väldigt dåligt när föräldrar och andra vuxna i deras närhet blir för fulla, även barn i vanliga "Svensson familjer" där föräldrarna inte anser att dom har några som helst missbruksproblem.
Vi har precis varit hemma hos Lisa och Jonas och ätit och ätit och ätit, har nog gått upp flera kilo känns det som. Både jag och Jennie har jobbat idag, jag jobbade natten tills idag och Jennie jobbade 7-14 på Tallgläntan. Jennie ska ju jobba på samma jobb som mig nu i sommar, hon gick bredvid två dagar i denna veckan och hon tyckte precis som mig att det är världens bästa jobb.

Tisdag!























Var ute och gick med Bamse på kvällen i över en timma, vi gick längs Ätran. Det är väldigt fint när alla Rhododendron blommar fast dom har nog snart blommat över. Kommer nog inte att ha så mycket tid att blogga framöver, har väldigt mycket jobb nu i två månader. Det är alltid så på sommaren då är man väldigt populär som undersköterska när alla ska ha semester. Det är fjärde sommaren nu i sträck som jag kommer att jobba som en galning när Tony har semester. Men, men så är det inom vården, det finns till och med dom som har gått i tio till femton år som timvikarier så jag lär väl ha några år kvar innan det blir något fast. Jag ska iallafall jobba hos min favorittant hela sommaren så det kommer att bli jättebra. Lite tråkigt bara att jag och Tony aldrig kan vara lediga samtidigt.

Blondes have more fun!



17 blondiner väntar utanför en nattklubb då 
en kille kommer förbi och frågar:

- Varför står ni här och väntar, varför går ni inte in?
En av blondinerna svarar:

- Vi väntar på en till, man måste vara 18 för att komma in


Fina bilder!



Maui Hawai!



Tahoe!



Tirtagangga Water Palace!



Queensland Australia!



USA!







Hittade dom här bilderna på en sida på Facebook, det får väl bli vårt nästa projekt att åka till Australien och fotografera vattenfall *L*

Glommen!











Idag så åkte vi till Glommen och fotograferade lite, vet att det ska finnas en sten i Glommen som heter Glumstenen, är det den som är på andra bilden?

Känner igen mig!


Star Wars!



Vi har en liten klon som bor hemma hos oss, för er som inte vet vad en klon är för något så är det någon eller något som är med i Star Wars. Som tur är så är kloner goda så man behöver inte vara rädd för den.

Morups Tånge!










Nu har naturfotograferna Hillevi och Tony varit ute och fotat igen, den här gången så var vi vid Morups Tånge. Kim var ju där med skolan i förra veckan men eftersom han inte berättade någonting om det så var vi ju tvungna att åka dit själva och se hur där såg ut. Där var väldigt fint, det är väl något naturreservat tror jag, men det blåste väldigt mycket i går kväll när vi var där.

Söndag!


Have a Great Weekend!


Skolavslutning!







Idag så har vi varit på Kims skolavslutning, dom skulle egentligen ha vart på vallarna men eftersom det spöregnade så blev det i Tullbrokyrkan istället, lite synd för det är så fint på vallarna. Dom sjöng om sommar och sol så vi får väl hoppas att det blir det nu. Jag brukar inte lägga in bilder på andras barn men nu kom det visst med några från Kims klass men det är väl ändå inte så många som läsar min blogg. Kim sitter iallafall i mitten han har randig tröja på sig.

Vallarna!



Brännboll!



Lisa och Emmis!









Igår så var vi på vallarna på kvällen med Kims skola. Först så gick vi en poängpromenad och sedan spelade dom brännboll och sedan fikade vi. Tony fotograferade lite träd, jag vill inte lägga in bilder på andras barn så jag lägger in bilderna på träden istället *L*

Grävskopa!



Vilken duktig liten tjej som kan köpa en grävmaskin alldeles själv fast hon bara är tre år *L*

Söndag!



















Jag, Jennie och Bamse var ute och gick igår på kvällen, vi gick utmed Ätran, där är väldigt fint.

Gamla bilder!






Lägger in en bild på mig och en bild på Jennies pappa i ungefär samma ålder som Jennie är nu. Personligen så tycker jag inte att Jennie är ett dugg lik mig men det kanske är svårt att se det själv. Jag tycker bara att hon är lik sin pappa och jag vet att han skulle vara väldigt stolt över sina vackra döttrar ifall han levde.

Jennie!















Här är några utav bilderna som Jennie tog i Göteborg, visst blev dom fina. Dom tog ungefär 60 bilder och hon köpte10 stycken utav dom, det kostade 1600 kronor. Hon fick dom på en CD skiva så ifall man vill framkalla dom så får man betala för det också. Det är ju hutlöst dyrt men jag och Tony betalade 500 kronor var så det blev inte så himla dyrt för henne. Det är ju synd att inte köpa dom när dom blev så fina och man kan ju faktiskt skriva ut dom på datorn istället för att framkalla dom.

Utflykt!





Idag så har Kim varit på utflykt med skolan dom var i Morups Tånge. Dom åkte buss dit och så skulle dom ha matsäck med sig. Tyvärr så får vi inte veta vad dom har gjort där, både jag och Tony har frågat honom flera gånger men han säger att det är hemligt *L* Han var väldigt blöt om fötterna när han kom hem så han har väl iallafall gått och plaskat i vattnet där.

Jennie skulle åka till Göteborg idag med Melina och Linda, dom skulle till The Studio och fotografera sig. Jennie hade blivit rekommenderad vilket innebär att hon får ta med sig två kompisar och så blir dom sminkade helt gratis inför fotograferingen. Det är väl det ända som är gratis, kan ju bara tänka mig hur dyra bilderna är sen ifall man nu vill köpa dom. Jag skickade med henne 500 kronor och bad henne att köpa någon fin bild till mig ifall dom blir bra.

Fredag!


Christiania!




Christiania!


 
Verner och Marie!



Cecilia och Marie!







Jag och Marie!

Här är några bilder från Köpenhamn och Christiania, vi var där på personalresa med Ria för några år sedan. Hade aldrig varit i Christiania förr så det var intressant att få se det, man hade väl knappast åkt dit annars. Vet inte om Christiania fortfarande finns kvar egentligen men då när vi var där så stod dom iallafall och sålde helt öppet. Verner guidade oss runt i både Christiania och Köpenhamn, han kommer ju därifrån.

Värdefull!



När jag jobbade på Ria så hade vi alltid morgonsamlig på morgonen, vi tände ljus, Verner och Dan spelade gitarr och så sjöng vi lite olika Jesussånger. Det var så himla mysigt det var en väldigt bra början på dagen. Jag kan ju erkänna att jag inte är sådär överdrivet religiös men jag tycker att många utav dessa sånger är väldigt fina, särskilt denna.

Bä, bä vita lamm!



Vi hittade även den här när vi satt och letade på You Tube. Kim tyckte att den var jätterolig så jag lägger in den till honom *L*

Idas sommarvisa!



Kim tränar på dom här sångerna i skolan inför avslutningen. Jag kan inte texten så vi letade upp dom på You Tube så han kan träna lite hemma också. Det är ju väldigt bra när man själv inte kan sjunga *L*

Sommar och sol!


Kim städar!









Idag blev det ingen strand, vi brände oss nog lite grann allihop igår så vi tyckte det var bäst att stanna hemma. Vi har städat idag, jag började dammsuga i Kims rum så skulle jag bara gå iväg och hämta något och när jag kom tillbaka så höll Kim på att dammsuga. Han dammsög hela lägenheten och sen ville han torka golven också, han var jätteduktig. Vi fick ett presentkort utav honom i julklapp som han hade gjort i skolan där det stod att han skulle dammsuga femton gånger. Vet inte om det var det han tänkte på eller om han bara tyckte att det var roligt att städa. Det är väl nackdelen med att vara på stranden att man får med sig så mycket sand hem. Precis när vi var färdiga med städningen så kom Jennie hem från stranden med ännu mera sand, det är ju typiskt, men så är det på sommaren

RSS 2.0