Jennie och Melina!


Jobb!

Jobbade idag 12-20.30, jobbar som personlig assistent, det är verkligen världens bästa jobb. Jag tycker om friheten att kunna göra vad man vill eller rättare sagt vad brukaren vill. Hon som jag har jobbat hos idag tycker mycket om att vara ute och att hitta på saker. Vi gick till Factory Outlet, där fikade vi och sedan gick vi runt lite på stan. Tiden går väldigt fort när man hittar på saker.

Nu kom Jennie och vill sitta vid datorn, så jag får väl fortsätta skriva i morgon istället.

Nu är det lördag, får väl passa på och skriva nu när inte Jennie är hemma. Hon och Melina har åkt iväg till Halmstad dom skulle festa med sina gamla klasskompisar från Omvårdnad. Hoppas att dom tar det lugnt, blir alltid orolig när hon är ute, särskilt när dom är i en annan stad. Dom skulle ta bussen hem antingen klockan 1 eller klockan 3 i natt. Man har ju inte så mycket att säga till om längre i och med att hon är 19 år. Men som tur är så vet jag ju att hon och Melina håller ihop och håller reda på varandra.

Dear Lord!


Kim och Jennie!


Mina kaxiga barn!

Idag har vi varit på kalas, min systers tvillingtjejer fyllde 8 år idag. Det var roligt det är inte så ofta som vi träffas allihop. Innan vi var där så var vi ute och åkte pulka med Kim och hans kompis, vi tänkte gå till den stora backen vid Semin men där var nästan ingen snö så vi gick till skolgården istället, där finns en lite mindre backe (lagom stor för fega mammor) Det var väldigt slaskigt ute så vi blev genomblöta allihop.

Jag förstår inte varför jag har sådana kaxiga barn dom har verkligen svar på allting dom där två. När vi skulle gå ut så sa jag till Kim att han skulle skynda sig lite och ta på sig för hans kompis väntade utanför, då får jag till svar:
- Jag skyndar mig ju, vad är ditt problem? Jag vill faktiskt ha lite lugn och ro på min sista lediga dag.
Han är 6 år gammal, hur ska detta sluta? Men det är ju klart han har ju värdens bästa läromästare sin storasyster Jennie. Tony blir så irriterad när hon har en massa disk på sitt rum, så han sa till henne en dag att om hon inte tar ut disken i köket så kör han hem den till Johan och ställer den där, då svarade hon så här:
- Ja gör du det så kan ju han diska det.
Ja vad ska man säga om det, jag förstår inte var dom har fått det ifrån. Jag och Tony är ju verkligen inte sådana (eller........ det kanske är just det vi är)

Äntligen snö!


Sportlov!

Jaha, vad ska jag skriva om idag då? Har väl egentligen inte så mycket att skriva om det händer inte så mycket. Kim har haft sportlov denna veckan, han leker och leker med sina kompisar hela tiden. Äntligen så kom det lite snö här också så dom kunde vara ute och leka i snön, det tycker han är roligt.
Jennie hon bara jobbar och jobbar hela tiden, hon har åtta dagar i sträck nu som hon ska jobba. Hon är verkligen duktig, hon kommer väl att få en rejäl lön nästa månad fast hon är ju ganska bra på att göra av med pengar också.
Tony bjöd mig och Jennie på middag på Bratt idag, han hade presentkort där, det var lyxigt vi brukar nästan aldrig vara ute och äta förutom MC Donald`s då ibland.

Louise!

Tittade precis på Uppdrag Granskning, det var en uppföljning om hur det har gått för den där lilla tjejen Louise från Vetlanda. Hon bodde ju med sin psykiskt sjuka och knarkande pappa i 5 år under miserabla förhållande och socialen gjorde ingenting för att hjälpa henne fast att dom hade fått ett flertal anmälningar.
Det handlade om hur hon hade det idag och hur hon mådde efter allt som hon hade tvingats vara med om. Hon hade fortfarande inte efter två års tid fått någon ordentlig förklaring utav dom ansvariga i Vetlanda kommun, varför dom inte hade ingripit och hjälpt henne trots att både polis, skola, grannar med flera hade kontaktat dom angående hennes fruktansvärda situation.
Jag tycker att det är för jävligt rent ut sagt, det minsta dom hade kunnat göra hade väl ändå varit att ge henne en förklaring och en ordentlig ursäkt. Hon verkade må relativt bra med tanke på vad hon har varit utsatt för, men man vet ju inte hur hon egentligen mår innerst inne, kommer hennes själsliga sår någonsin att läka. Hon har ju verkligen blivit sviken utav alla, först av sina föräldrar, dom som borde vara dom viktigaste personerna i ett barns liv och sedan dessutom utav hela samhället. Kommer hon någonsin att kunna lite på någon och känna förtroende för människor i framtiden. Hela hennes känsloliv måste ju ha blivit helt förstört.

Wish!


Till Tony!


Alla Hjärtans Dag!

I morgon är det Alla Hjärtans Dag, jag och Tony förlovade oss denna dagen för 7 år sedan. Jag jobbade på Ria då, jag kommer ihåg att vi blev ordentligt firade utav alla där, dom köpte tom. tårta till oss. Jag kommer ihåg en kille som hette Pierre (han lever inte längre, han dog i en bilolycka i somras) han tom. pussade Tony på handen när han visade sin ring. Alla var så uppriktigt glada för vår skull.
Jag kan sakna alla dom som brukade vara på Ria, Jag vet att det är många som har svårt att förstå det, det räcker ibland att man bara nämner att man har jobbat på Ria så bara bubblar folks fördomar fram. Det är tråkigt att det är så, jag tycker väldigt mycket om dessa människor som jag lärde känna där. Det är så lätt att döma andra människor utan att veta deras bakgrund och vad dom har varit med om.

Vill ha!

Är det någon som vet var man kan köpa en sådan här? Vilken himla bra grej en sådan skulle jag verkligen vilja ha.

Jennie Pennie!


Traumatisk upplevelse!

Igår var jag med om en nära döden upplevelse, nej riktigt så illa var det väl inte. Jag var ute och åkte bil med Jennie, jag skulle åka med henne till Varberg.
Hon ville inte köra på motorvägen med den skruttiga bilen (tack gode Gud för det) så hon körde vägen förbi Ullared, fråga mig inte varför. Hon och Johan hade visst kört den vägen till Varberg, grejen var bara att den gången hämtade hon upp han i Ullared. Hon visste inte att det var en omväg på 3 mil när man körde från Falkenberg.
Vilken jävla väg sen då, inte nog med att det var en omväg på 3 mil, det var den mest slingriga och backiga väg som jag har varit med om. Det var ungefär som att åka berg och dalbana på Liseberg fast ett billigare alternativ då.
Vi kom iallafall fram med livet i behåll, tillbringade några timmar i Varberg,
Sedan skulle vi ju hem också, jag föreslog Jennie att vi inte skulle ta samma väg hem, det var helt OK för henne, så vi körde Morupsvägen hem, det gick bra fast att det var mörkt. Det var bara vid ett tillfälle som jag blev lite rädd, vägen delade sig och hon märkte inte det och höll på att köra rakt fram, tur att hon inte gjorde det för där stod ett hus.
Vi kom hem levande också, tror nog att det finns skyddsänglar ändå.

Jennie och Bamse!


Bamse!

Jag och Bamse var ute och gick i skogen, tog av han kopplet för att han skulle få springa lös lite, det är det bästa han vet. Jag gick lite före han och han gick efter och luktade och nosade lite.
Helt plötsligt var han bara borta, helt försvunnen. Jag ropade på han och letade efter han överallt. Men han var spårlöst försvunnen, jag gick hemåt för att hämta Tony så han kunde hjälpa mig att leta.
När jag var nästan hemma mötte jag Tony, då undrade han var jag hade tagit vägen. Jag sa att Bamse var borta och att jag inte hittade han. 
Han talade om för mig att Bamse var hemma, Kim  hade hört att någon satt och skällde utanför dörren och när dom tittade ut såg dom att det var Bamse. Den lilla skiten, jag som hade letat så efter han och blivit jätteorolig, så hade han bara gått hem. Det var ju tur att han hittade hem, det trodde jag inte att han skulle göra.


Innebandy!

Tony var hemma hos våran granne och tittade på innebandy igår på kvällen eftersom vi inte har TV 4 sport. Han kom hem strax efter klockan nio och var skitförbannad. Jag frågade vad det var som hade hänt. Han muttrade någonting om vår granne att han var en jävla idiot. Han gick runt här som ett jävla åskmoln.
Till slut fick jag reda på vad som hade hänt, det var Varberg som spelade mot Storvreta och när Storvreta gjorde mål så hade grannen ställt sig upp och ropat:
- JAAAA!!! sedan hade han sagt, ja men jag håller ju på Varberg egentligen.
Tony hade bara rest sig upp och gått hem mitt i matchen, jag och Jennie tyckte att det var ganska roligt, vi kunde inte låta bli att skratta lite åt dom.

Blommor!

Jag och Marie har varit och beställt blommor till Björns begravning, vi valde en jättefin dikt som vi tyckte passade till han. Vi skrev att vi minns han med glädje, det tycker jag stämmer bra, det är iallafall så som jag känner. Jag tänker på alla åren som han bodde här på Herting, granne med oss. Jag minns han tillsammans med sin dotter Nellie som var hans ögonsten, han var även en bra extrapappa för Liane (Jennies halvsyster)  Vi har även festat en del tillsammans, så jag har faktiskt bara roliga och bra minnen utav han. Jag träffade inte han nu dom sista åren när han var sjuk och blev så förändrad.
Hans begravning är på onsdag, jag hoppas att det inte blir alltför jobbigt för Nellie och Liane. Hoppas verkligen att det vänder för dom här två tjejerna sedan och att dom äntligen kan få lite lugn och ro i sina liv.

RSS 2.0