Boken!


Boken!

Jobbade igår från klockan 12 till 20.30. Dom hade öppet hus igår på det alldeles nybygda äldreboendet Boken så jag  och tjejen som jag jobbade med tog med våran brukare och gick dit och tittade.
Så himla fint där var, på bottenvåningen skulle Nattugglans dagis vara och Scubergstorps förskola och hela skolans matsal. Sedan var där tre våningar för äldreboende, alla rummen hade jättestort badrum med egen tvättmaskin och torktumlare och dessutom hade dom typ som ett litet kök på varje rum.
Vi frågade ifall man kunde boka ett rum redan nu tills man blir gammal, det var så himla fint.
Det är så roligt att kommunen för en gång skull satsar pengar på dom äldre och barnen, dom blir ju ofta försummade i och med att dom inte kan tala för sig, det är ju oftast dessa grupper som det ska sparas in på. Det är ju så många dagis och skolor som är mögelskadade, som barnen ändå ska tvingas vistas i. För att inte tala om alla gamla sunkiga äldreboenden som finns.

Utkast: ...


Utbildning inte alltid ett måste!

Jag och Jennie var och tränade igår igen. Vi tränade i en och en halv timma och sedan simmade vi också. Träningen börjar nästan bli rutin nu, det är ju bra.
Medans vi var och tränade så var Tony och Kim på brottning, Kim fick ett jättefint diplom från tävlingen i helgen, han kom trea i Hallandskampen, det var inte dåligt minsann.

Tyvärr så fick inte Tony jobbet som han sökte, dom ville att man skulle ha utbildning, vilket han saknar. Hans erfarenheter räknades väl inte som någon merit dom verkade väl snarare vara till hans nackdel. Dom verkade vara lite rädda för att han skulle ha för personliga relationer till klienterna och att han skulle få problem med det. Personligen så tror jag att han hade passat perfekt för det jobbet, men, men så är det.
Det är klart att det är bra med en utbildning, men det är ju inte alltid som det verkar ha någon betydelse.Tänker på all outbildad personal som jobbar inom vården, där kan dom i princip sätta in vem som helst. Där är det ju inte så noga dom ska ju bara ta hand om gamla och ibland dödssjuka människor men dom är det ju inte så noga med .
Tänker även på all personal som jobbar på Ria, LP, KRIS mm. vad har dom för utbildning egentligen? Vad jag vet så har dom väl ingen speciell utbildning och dom jobbar ju också med denna typen utav människor men tydligen så behövs det inte där. Kanske kan ha att göra med att dessa personer ofta har ett lönebidrag så att Kommunen slipper betala deras lön. Synd att inte Tony är berättigad till att få lönebidrag då hade han kunnat välja och vraka bland jobben, anledningen till att han inte kan få det är ju att han har ett fast jobb och klarar av det. Undrar om det inte är rätt många utav dom som har lönebidrag som också hade klarat av ett riktigt jobb men som går år ut och år in på lönebidrag.

Kim och Bamse!


Jobbintervju!

Har varit hemma med en sjuk liten Kim både idag och igår, han hostar och är jätteförkyld. Han är inte direkt typen som tycker om att vara hemma och vara sjuk, han klättrar nästan på väggarna. Igår när hans kompis ringde på dörren så kände han sig genast mycket bättre, han tyckte det var jättetråkigt att han inte fick leka med honom.

Idag klockan 15.30 ska Tony på en jobbintervju, det gäller det där jobbet som jag skrev om tidigare. Nu var det uppe i över 200 sökande så chansen är väl inte så stor att just han får det, men han fick ju iallafall komma på en intervju.
Jag hoppas verkligen att dom väljer honom, han hade verkligen passat så bra för det jobbet. Dessutom är han väldigt trött på Torsåsen, han har ju jobbat där i över 6 år nu, det är väldigt slitigt, han börjar klockan 4 varje morgon, dessutom har han väldiga problem med sin rygg, vilket beror på alla tunga lyft. Han har börjat gå hos en osteopat för ryggen, det har väl hjälpt lite grann men det blir ju inget bestående i och med att det är pga. jobbet som han har ont.
Dom sliter verkligen ut sig på det jobbet, det är så många som har problem med både ryggar, axlar mm.
Jag håller tummarna!


Jennie och Liane!


Liane och Jennie!

Lägger in en bild på Jennie och hennes halvsyster Liane, dom är så himla fina båda två på denna bilden tycker jag. Den är tagen i somras när Jennie tog studenten. Liane har också en blogg, hon skriver verkligen jättebra, gå in och läs på hennes blogg om ni inte redan har gjort det (se länk nedan)
Hon har verkligen haft det tufft, jag hoppas att det äntligen vänder nu och att hon kan få lite lugn och ro i sitt liv. Hon har tvingats gå igenom så himla mycket. Fattar egentligen inte hur hon har orkat med allting, men hon är otroligt stark och sen tror jag att det har hjälpt henne mycket att hon är så öppen med saker och ting. Det är nog lite hennes räddning att hon inte håller saker och ting inom sig.
Jag har känt Liane sen hon var 1 år gammal, hon är nästan som en familjemedlem i och med att det är Jennies halvsyster. Tycker väldigt mycket om henne, hon är verkligen en jättego tjej och så otroligt duktig.

Vinnaren Kim!


Tävling!

Idag har vi varit på nybörjartävling i brottning. Det var Kims allra första tävling, först var det invägning, Kim vägde 22 kg. Tävlingen var för 20-28kg, så det var inga stora brottare som tävlade. Dom var verkligen jättesöta när dom brottades kämpade som bara den.
Kim fick möta en liten kille från Varbergs Bois, han kämpade bra men till slut så vann den andra lilla killen. Nästa match så vann Kim på Walk Over, han fattade först ingenting när domaren höll upp hans hand och sa att han hade vunnit, han hade ju inte ens börjat brottas än, så han stod kvar och väntade på att den andra killen skulle komma. Det är ju inte så lätt att veta vad Walk Over är för något, sen när vi förklarade så tyckte han att det var väldigt bra att han hade vunnit utan att ens behöva brottas.
Tony var så inne i tävlingen så han var knappt kontaktbar, han tycker nog att det är väldigt roligt att Kim vill brottas. Han höll själv på med brottning i tio år när han var yngre, han var väldigt duktig vann en massa tävlingar, kanske inte så konstigt med den fysiken som han har. Kim har nog fått det från honom, han är vig som en liten apa och dessutom otroligt snabb.

Att blunda för problemen!


Vart är vi på väg?

Jag kanske skulle skriva ett inlägg om Subutex och Metadon, en som heter Peter vars blogg jag brukar läsa hade skrivit om det och han hade fått 43! stycken kommentarer om detta på sin blogg. Han skriver verkligen jättebra om detta verkligen aktuella ämne, han anser precis som Tony att tar man dessa preparat så ska man inte kalla sig drogfri. Gå in och läs på hans blogg, det är verkligen jätteintressant (se länk nedan)
Dessa frågor tåls verkligen att diskuteras, tittade på Debatt med Janne Josefsson i torsdags, det handlade bland annat om att heroinister skulle få gratis Heroin i särskilda så kallade "sprutrum" dom skulle dessutom få lära sig att injicera på rätt sätt av utbildad sjukvårdspersonal. Man kan ju verkligen undra vart vi är på väg i Sverige, det är ju skrämmande.
Vad ska bli nästa steg, varför ska just heroinisterna särbehandlas och ha särskilda förmåner. Alla amfetaminister då ska inte dom också få denna möjlighet. För att inte tala om alla tablettmissbrukare, det blir ju orättvist mot dom annars.
Kanske att till och med alla alkoholister skulle kunna få ett ställe där dom får gratis sprit.
Bygg ett stort jävla hus dit alla missbrukare kan gå och få det dom vill ha, sedan kan dom ju lägga ner all behandling för missbrukare, tänk vad mycket pengar staten skulle spara in. För det är väl just pengar som detta handlar om, det sas i Debattprogrammet att en heroinist kostar samhället runt 2 miljoner kronor om året i kriminalitet, vård mm. Detta så kallade "behandlingsprogram" för heroinister skulle bara kosta 200 000 kronor om året. Gud vad mycket pengar dom skulle spara!

Johan och Jennie!


Lilla fröken förvirrad!

Pratade precis med lilla fröken förvirrad i telefon, Jennie alltså. Hon och Johan var i stan, dom var på Länken. Jag kunde inte låta bli att fråga:
- Jasså, har ni fått sådana alkoholproblem så ni har gått med i Länken.
Jag vet ju att Johans mormor jobbar där så dom var där och solade.
Jennie berättade att hon hade fått parkeringsböter på 300 kronor. Varför blir jag inte förvånad? Det är väl den där lilla förvirrade ungen i ett nötskal. Hon hade parkerat bakom Gallerian och hon trodde inte att där fanns några parkeringsautomater.
Jennie, hon bara är sådan, Tony tycker att det är charmigt han säger att det gör ju bara att man tycker ännu mera om henne.
Hon hamnar hela tiden i dom mest underliga situationer. En dag tex. så vaknade vi av att en polis ringde hit och frågade efter Jennie. Blev jätteorolig och tänkte genast det värsta. Nej, då hade dom fått in en väska som tillhörde henne som dom hade hittat utanför Havets pizzeria. Inte nog med det samma helg hade både hennes telefon och nycklar kommit bort. Nycklarna låg i Johans mammas bil oct telefonen hittade hon efter ett tag i Melinas trädgård.
Charmigt eller inte det måste ju vara väldigt jobbigt att vara sådan, att hela tiden behöva hålla på och leta efter något.

Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst om alla underliga saker och konstiga situationer som hon har råkat utför på grund utav hennes förvirrade tillstånd.


Disneyland!


Disney!

Nu har vi bokat resa till Disney i Paris, vi åker den elfte maj och kommer hem den femtonde maj. Vi ska bo på samma hotell som vi gjorde när vi var där med Jennie när hon var liten. Det bästa utav allt var att det blev betydligt billigare än vad vi hade räknat med, det beror väl mycket på att vi valde att åka på en måndag och inte på en helg. Det är ju dessutom mycket bättre, då är det inte lika mycket folk, vet att det kan bli väldigt mycket köande annars.

Tony har sökt ett nytt jobb, dom ska öppna ett typ "härbärge" här i Falkenberg för missbrukare och hemlösa, äntligen det var väl inte en dag för tidigt. Sista ansökningsdag var i måndags, dom hade fått in 175 ansökningar. Hoppas, hoppas att Tony får det, håller tummarna för det, det hade verkligen passat han perfekt. Vi pratade med en som heter Mats i stan som också jobbar med missbrukare, han sa att han hade rekommenderat Tony till detta jobbet. Verkligen snällt av han.  
Hoppas, hoppas, hoppas! 

Till Liane!


Till Liane!

Jag tänker på dig Liane, jag är verkligen jätteledsen för din och Nellies skull. Det känns så orättvist, varför kan ni aldrig få ha det bra och äntligen få lite lugn och ro i era liv. Det är precis som att vissa ska få all skit hela tiden, ni förtjänar verkligen inte det, ni har verkligen fått mer än nog. Jag hoppas att ni orkar ta er igenom detta, vill att du ska veta att vi finns här, vad det än gäller.


Youtube?

Jag och Tony har suttit här nu i flera timmar och försökt att lägga in musik från Youtube på bloggen och det går inte, det är helt jävla omöjligt. Jag lyckades att lägga in det på Facebook men inte här. Vad gör vi för fel? Varför går det inte?
Skulle vara väldigt tacksamma om någon som vet hur man gör skulle vilja förklara för oss.

Träningsnörd!

Idag har vi varit med Kim på simskola på Klittebadet. Jag passade på och träna när vi ändå var där, jag håller nog på att bli värsta träningsnörden (skulle inte tro det) Nej det är nog ingen risk, men jag känner mig väldigt motiverad att träna just nu och då gäller det ju att passa på man vet ju aldrig hur länge det håller i sig. Tränade iallafall i en timma medans Kim var på simskolan. 
Sedan skulle Tony iväg på innebandy så vi var tvugna att åka hem, annars hade jag nog kunnat träna en stund till.

Våran granne Jobson (Tony kallar han så för han hatar att jobba) var här sen och ville låna pengar, han var så förkyld så han behövde pengar till en flaska whisky. Han har alltid någon anledning till varför han behöver dricka, är det inte det ena så är det de andra. Vi tycker att han har alkoholproblem, men det tycker han inte själv och då är det ju inte mycket man kan göra åt saken.
En dag hade han varit och pantat flaskor och fått 42 kronor, han berättade att han hade fått ihop 16 middagar för dom pengarna, det var väl typ nudlar, nudlar och nudlar, mat är väl inget han prioriterar direkt.
Ja, han är rolig, han brukar låna det mesta utav oss, är det inte pengar så är det kaffe, telefonen, filmer, tvättmedel eller något annat.

Tony syr!


Träning igen!

Igår var jag och Jennie på Klittebadet och tränade igen, Gud vad vi är duktiga! Vi tränade i en och en halv timma och sedan simmade vi också.
Det bästa utav allt det var att när vi kom hem så hade Kim badat och tagit på pyjamasen och disken var diskad och Tony satt och sydde, han lagade saker som har varit sönder i en evighet. Jag tror att jag ska börja träna varje dag så slipper jag diska mm. Ja, ni läste rätt hemma hos oss är det Tony som syr saker, jag är värdelös på det, har verkligen inget tålamod när det gäller det, blir bara förbannad när det blir fel och det blir det hela tiden. Så jag har överlåtit det åt honom.

TONY DU ÄR BÄST!


Jennies pappa!


Rest In Peace!

Den 17 januari är det 12 år sedan Jennies pappa dog, han hade precis fyllt 30 år. Det känns så onödigt och meningslöst. Han kunde ha haft så många år kvar att leva, han hade kunnat göra så mycket mer av sitt liv, han kunde ha fått se sina två underbara och vackra döttrar växa upp. Jennie var bara 7 år och hennes halvsyster Liane skulle fylla 9 år.
När en person dör på det viset så lämnar det väldigt mycket skuldkänslor hos dom anhöriga, Men det är väl något man tvingas leva med resten av sitt liv. Det är lätt att man tänker, tänk om jag hade gjort saker och ting annorlunda då kanske han hade levt idag
Hans högsta dröm var att få leva ett vanligt Svenssonliv och få se sina två döttrar som han älskade över allt annat växa upp.Tyvärr så blev det inte så.

REST IN PEACE!

Parking women only!


Bilproblem!

Vaknade av att telefonen ringde klockan 6.40 idag på morgonen. Det är absolut inget ovanligt här hemma hos oss, det är nästan mer regel än undantag kan man väl säga. I och med att både jag och Jennie jobbar i vården så är man van vid att bli inringd i tid och otid. Lite synd om Tony bara som aldrig får sova, han börjar ju jobba klockan 4 varje morgon och hade verkligen behövt att få sova när det äntligen är helg.
Fast den här gången gällde det inte jobb, det var Jennie som ringde och hade lite problem, hon var på väg till sitt jobb men så hade hennes bil FASTNAT!
Nu undrar ni säkert, vadå, hurdå fastnat?
Jo, det var så här att hon skulle ta en genväg över järnvägen, som dom nyligen har tagit bort, dom har gjort en grusväg på ett ställe där. Ända tills nu så har man kunnat köra den vägen med bil, men nu hade dom satt upp grindar där. Så hon blev tvungen att backa tillbaka och då hade bilen hamnat helt snett med bakhjulen så den satt fast. Hon hade ju dessutom bråttom, hon skulle ju börja jobba klockan 7, så då blev hon ju tvungen att ringa Tony så han fick komma och hjälpa henne. Hon hade lämnat bilen och gått sista biten till jobbet, när Tony kom dit hade han bara backat ut bilen, det var inga större problem för honom. Sedan körde han bilen till Jennies jobb, och ringde henne så hon kunde hämta bilnyckeln. Han kunde inte låta bli att skoja med henne lite, så han sa:
-  Bilen sitter fast och den går inte att flytta!
- Ja, det var det jag tänkte, svarade Jennie, den går väl aldrig att få väck därifrån.
Lilla gumman, det är inte lätt när man precis har fått körkort. Hon var rädd att hela bilen skulle välta om hon backade, i och med att den stod alldeles snett. Vilken tur att Tony kom och räddade henne.

Jennie!


Körkort!

Jennie kom instormande klockan 10 idag på morgonen:
- Gissa vem som har fått körkort?
Vi visste ingenting, visste bara att hon skulle köra upp någon gång i januari. Hon ville inte att vi skulle veta vilken dag det var, det var bara Johan och Melina som fick veta det.
Hon är så duktig hon klarade både uppkörningen och uppskrivningen på första försöket. Är så glad för hennes skull. Äntligen kan hon börja lägga sina pengar på något annat än körlektioner. Vet inte hur mycket pengar vi har lagt på det där körkortet, det är verkligen hutlöst dyrt att ta körkort. Hon var så glad så att hon grät.

Vi åkte in till stan, eller rättare sagt Jennie körde oss in till stan så gick vi på Thairestaurangen och firade henne. Det var nog lite ovant för henne att köra Tonys bil i och med att det är en automat och dessutom var det väldigt halt men det gick bra, vi överlevde allihop.

GRATTIS JENNIE DU ÄR BÄST!!!!!!!!



Trött!

Är trött idag, har jobbat inatt,10 timmar vaken natt. Har sovit en del idag men det blir inte riktigt detsamma.
Jag och Jennie var faktiskt och tränade igår igen. Visst är vi duktiga, cyklade 10 km, löpbandet 3 km mm. Dessutom simmade vi igår också, simmade 500 meter. Tony har frikort på Klittebadet, alla som jobbar på Torsåsen har det så han och Kim var med och badade. Kim tycker verkligen att det är jätteroligt och det är ju bra att Tony äntligen får användning för sitt kort, det har inte blivit så mycket med det innan.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, är nog egentligen för trött för att skriva.

Den första augusti 2004!


Att dela är en tillgång!

Stig och Margareta Björhag i Värnamo är några som har betytt otroligt mycket för Tony. Han bodde hemma hos dom i ett och ett halvt år efter att han hade varit på Tursbo. Jag beundrar verkligen dom jättemycket, dom är så otroligt snälla och kärleksfulla. Dom har haft väldigt många killar och tjejer boende hemma hos sig genom åren. Dom gav Tony så otroligt mycket, dom hjälpte honom att få tillbaka sitt borttappade självförtroende och sitt människovärde. Hade det inte varit för dom så vet jag inte om Tony hade varit där han är idag.
Dom var även på vårat bröllop, Margareta läste då en jättefin dikt, hon har gett ut ett flertal diktböcker.


ATT DELA ÄR EN TILLGÅNG

Att dela - tanken med någon
Att dela - känslan jag har
Betyder - för mej en tillgång
Lyssnande viktigare än svar.

Att dela - glädjen med någon
Att dela - mitt leende likaså
Uppleva att någon är nära
Och blickar då mötas få.

Att dela - frågor med någon
Att dela - problemen jag har
Kan göra dagen lättare
Kanske någon kan ge svar.

Att våga - visa mina tårar
Att våga - visa en sorgsen blick
Betyder mycket för oss båda
Starkare gemenskap vi fick.

Att våga - dela med någon
Att våga - visa vem jag är
Att dela - är en tillgång
En styrka i Livet som bär.


Jobbhelg!

Nu har jag äntligen jobbat klart, har jobbat både idag och igår. Hon som rekryterar folk verkade nästan bli chockad när jag sa att jag kunde jobba både nyårsafton och nyårsdagen. Ungefär som att hon tänkte "men har du inget liv människa"
Men nyårsafton spelar inte mig så stor roll, det viktigaste var att jag fick vara ledig julafton. Vi skulle ändå inte göra något speciellt, vi skulle bara vara hemma och dessutom så har vi passat Lianes mormors hund för dom skulle åka till Stockholm, Dom hade lite problem med att få tag i hundvakt så jag sa att vi kunde passa den, vi har ju ändå Bamse. Och så tyckte jag lite synd om Liane om dom inte skulle kunna åka bara pga. hunden. Liane är den som alltid får fixa och ordna med allting i den familjen så det var mest för hennes skull.
Igår jobbade jag hos en brukare som tycker om att vara ute mycket, så vi var ute och gick i flera timmar. Tjejen som jag jobbade ihop med gick dessutom väldigt, väldigt fort så man kan väl nästan säga att vi var ute och sprang så det blev ett kombinerat jobb- och träningspass. Det är ju inte helt fel och sen att det dessutom är storhelgstillägg gör ju inte saken sämre direkt.

RSS 2.0