Utbildning inte alltid ett måste!

Jag och Jennie var och tränade igår igen. Vi tränade i en och en halv timma och sedan simmade vi också. Träningen börjar nästan bli rutin nu, det är ju bra.
Medans vi var och tränade så var Tony och Kim på brottning, Kim fick ett jättefint diplom från tävlingen i helgen, han kom trea i Hallandskampen, det var inte dåligt minsann.

Tyvärr så fick inte Tony jobbet som han sökte, dom ville att man skulle ha utbildning, vilket han saknar. Hans erfarenheter räknades väl inte som någon merit dom verkade väl snarare vara till hans nackdel. Dom verkade vara lite rädda för att han skulle ha för personliga relationer till klienterna och att han skulle få problem med det. Personligen så tror jag att han hade passat perfekt för det jobbet, men, men så är det.
Det är klart att det är bra med en utbildning, men det är ju inte alltid som det verkar ha någon betydelse.Tänker på all outbildad personal som jobbar inom vården, där kan dom i princip sätta in vem som helst. Där är det ju inte så noga dom ska ju bara ta hand om gamla och ibland dödssjuka människor men dom är det ju inte så noga med .
Tänker även på all personal som jobbar på Ria, LP, KRIS mm. vad har dom för utbildning egentligen? Vad jag vet så har dom väl ingen speciell utbildning och dom jobbar ju också med denna typen utav människor men tydligen så behövs det inte där. Kanske kan ha att göra med att dessa personer ofta har ett lönebidrag så att Kommunen slipper betala deras lön. Synd att inte Tony är berättigad till att få lönebidrag då hade han kunnat välja och vraka bland jobben, anledningen till att han inte kan få det är ju att han har ett fast jobb och klarar av det. Undrar om det inte är rätt många utav dom som har lönebidrag som också hade klarat av ett riktigt jobb men som går år ut och år in på lönebidrag.

Kommentarer
Postat av: Eva T

Hej Hillevi !

Så rätt så. Det mest skrämmande är ju att väldigt många inom "vårdsektorn" här i FBg är bundis och bästis med just sina klienter. Men då får vi väl hoppas att detta är ett sätt att komma tillrätta med det. Kram, ha en bra torsdagskväll.

2009-01-29 @ 15:45:33
Postat av: Eva T

Fast flera av dessa drivs ju som ideella föreningar och då är det givetvis bra med lönebidrag. Det som därimot jag tycker är skrämmande är "A kasse placeringarna" att vara i sysselsättning på vissa av dessa inrättningar och verksamheter BARA för att komma upp i antal dagar för att få stämpla.

2009-01-29 @ 15:56:18
Postat av: Anonym

Hej!

Jag tror inte att det är så längre när det gäller A-kassan. Tror bara att det är"riktigt"jobb i minst 6 månader som räknas för att få en ny A-kasseperiod, alltså inga så kallade åtgärder som det var förut.

Ha det bra!

Kram Hillevi



2009-01-29 @ 16:51:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0